Szanowni Państwo, jestem studentką Technologii Żywności i Żywienia Człowieka na Uniwersytecie Przyrodniczym w Poznaniu. Zwracam się z uprzejmą prośbą o wypełnienie poniższej ankiety, której celem jest zebranie informacji odnośnie jakości żywności wysoko przetworzonej pochodzenia zwierzęcego. Ankieta jest całkowicie anonimowa, a otrzymane wyniki zostaną wykorzystane wyłącznie w celu realizacji pracy inżynierskiej.
Do żywności wysoko przetworzonej pochodzenia zwierzęcego zaliczamy między innymi takie produkty jak: gotowe zestawy obiadowe wymagające krótkiej obróbki cieplnej przed podaniem, dania w słoikach, konserwy w puszkach, produkty mrożone/chłodzone, np. pizza, zapiekanki, roladki, pierogi, naleśniki.
Proszę zaznaczyć jedną odpowiedź spośród podanych chyba, że w pytaniu poproszono inaczej.
To żywność poddana procesom obróbki przemysłowej, które zapewniają jej wysoką jakość, ale jednocześnie powodują skrócenie jej trwałości i przydatności do spożycia. |
To żywność poddana procesom obróbki przemysłowej, zawierająca dodatki do żywności, charakteryzująca się dłuższą trwałością i przydatnością do spożycia. |
To żywność poddana łagodnym zabiegom przetwórczym, które zapewniają jej świeżość i cechy zbliżone do surowca pierwotnego. |
To żywność poddana procesom obróbki przemysłowej, które zachowują jej świeżość oraz cechy zbliżone do surowca pierwotnego, a także przedłużają jej trwałość. |